Preventieproject "Nono" aangesloten aan de Gewoon Gaaf! preventiemethode

Gewoon gaaf! is een preventiemethode voor ieder kind van 0 tot 18 jaar om gaatjes in het gebit te voorkomen, die volledig wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Mondzorgkliniek Molaar is met preventieproject "Nono" aangesloten aan de Gewoon Gaaf! methode, waardoor onze tandheelkundig specialisten tegen volledige vergoeding u en uw kind individueel advies kunnen geven over het gezond houden van het gebit. Tijdens de wisselfase begeleiden wij uw kind tijdens het doorbreken van nieuwe tanden en kiezen en geven we ouders advies voor thuis.

Uit wetenschappelijk onderzoek (Dr. Erik Vermaire, 2013) is gebleken dat de Gewoon Gaaf! methode tot wel 70% minder caviteiten (gaatjes) leidt!

Het preventieproject "Nono" start vanaf mei 2019 en is iedere woensdagmiddag.

 

Hoe bereid ik mijn kind voor op het eerste tandartsbezoek?

Gaat u met uw kind(eren) voor het eerst naar de tandarts of een nieuwe tandarts? Dan is het verstandig om uw kind op de juiste wijze voor te bereiden op het eerste bezoek.

Vertel bijvoorbeeld dat hij/zij mee mag naar de tandarts en leg uit wat voor dingen er daar allemaal te zien zijn (een mooie stoel en grote lamp bijvoorbeeld), en geef aan dat uw kind ook op die stoel mag zitten. Misschien dat de tandarts deze of de volgende keer ook wel in zijn/haar mond wil kijken. Op deze manier kunt u uw kind prikkelen met nieuwsgierigheid en leert uw kind dat een bezoek aan de tandarts heel normaal is en er gewoon bijhoort.

Mijn kind heeft een of meerdere gaatjes

Het kan ook zijn, dat de tandarts heeft geconstateerd dat uw kind een gaatje heeft. In dat geval kunt u uw kind op een andere manier voorbereiden. Leg op een rustig moment uit dat een of meerdere tanden een beetje ziek zijn en dat de tandarts deze voor hem/haar beter zal maken. Vermijd de woorden "pijn" en "spuitje". Stelt uw kind vragen die u niet kunt beantwoorden? Dan is het beter om tegen uw kind te zeggen dat jullie die samen kunnen stellen aan de tandarts, want die weet alles van tanden!

Het is belangrijk om de behandeling niet rooskleuriger voor te spiegelen dan dat deze is. Het is immers van belang dat uw kind door een verkeerd beeld niet vertrouwen in u en de tandarts verliest. Daarnaast is de kans groot dat uw kind hierdoor meer zal opzien tegen een behandeling of tandartsbezoek in de toekomst.

Heeft u vragen over uw eerste bezoek? U kunt ons bereiken op 0166 - 65 33 66 of stuur een mail met uw vraag naar info@mondzorgkliniekmolaar.nl!

Websiteinstellingen
Facebook Instagram
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg