Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel, gemaakt van titanium. Een implantaat wordt gebruikt ter vervanging van een eigen tand of kies. Op het implantaat kan een kroon of brug geplaatst worden, zodat de kauwkracht weer wordt geoptimaliseerd.
Ook als u alle tanden in de kaak mist kunnen implantaten een oplossing bieden. Er wordt dan een kunstgebit gemaakt welke op twee of meerdere implantaten wordt ‘geklikt’. Dit wordt ook wel een ‘klikgebit’ genoemd. 

Tandarts D. Silva is opgeleid in het plaatsen van implantaten. Als er één of meerdere implantaten zijn geplaatst kan daarna een kroon, een brug of een klikgebit worden gemaakt. 

Casus

De patiënt verteld:

“Ik had een gat in mijn gebit doordat er een tand getrokken moest worden. Ik vond het erg lelijk en daarom heb ik gekozen voor een implantaat. De behandeling viel mij erg mee. Er was wel iets zwelling na het plaatsen van het implantaat, maar pijnmedicatie heb ik nagenoeg niet nodig gehad. 
Ik ben erg blij met het eindresultaat en durf weer breeduit te lachen. Het voelt alsof ik mijn eigen tand weer heb.” (Mw. Houdijk) 

De tandarts verteld:

“Een missende tand of kies kan erg opvallen. Een implantaat kan dan een goede oplossing zijn. Het implantaat zit vast in de mond zoals de eigen tanden en kiezen. 
Bij deze patiënt was zichtbaar dat een kies ontbrak. Na het plaatsen van een implantaat met daarna een kroon kan deze mevrouw weer breeduit lachen.”