Kroon- en brugwerk

Een kroon wordt gemaakt als een tand vaak gevuld is of als er te weinig houvast is voor een nieuwe composietvulling. Ook na een wortelkanaalbehandeling kan er gekozen worden voor de stevigheid van een kroon. Een kroon zorgt er dan voor dat je tand of kies behouden blijft.
Er kan ook een kroon gemaakt worden als u uw gebit er mooier uit wil laten zien. Bijvoorbeeld als u zich stoort aan verkleuring of misvorming van een tand.

Een brug wordt gemaakt als er een tand of kiest mist. Door twee kronen te maken met daartussen een dummy tand wordt een gat in het gebit opgevuld. 
In sommige situaties is het mooier of verstandiger om voor een implantaat te kiezen. 
Over een implantaat kunt u hier meer lezen. 

Casus

De patiënt verteld:

“Om te beginnen ben ik uitermate tevreden over het eindresultaat. Mijn eigen tanden vertoonden gebreken en daar wilde ik (al langere tijd) iets aan laten doen. Ik had vanaf het allereerste begin een goed gevoel in jullie praktijk. Met volle tevredenheid kan ik terugzien op de manier waarop de behandeling verlopen is. Duidelijke uitleg en goede begeleiding tijdens het hele proces. Ik kan vanaf het begin goed eten en praten met de kronen dit is geen probleem geweest. Kortom ik ben meer dan tevreden.”

De tandarts verteld: 

De patiënt wilde graag een mooiere lach. De tanden hadden meerdere composietvullingen, er waren verkleuringen en de vorm was niet meer optimaal. We hebben met behulp van porseleinen kronen de tanden sterker en mooier gemaakt. “

De tandarts verteld:

“De patiënt wilde graag een vaste oplossing in de mond. Een porseleinen brug is geplaatst, zodat de patiënt weer met vertrouwen kan eten en lachen.”